Indrets de la comarca de l'Anoia per recórrer i descobrir

Ruta per la Cresta de Gall i el Castell de Cabrera

Terme: CABRERA D’ANOIA
Distància: 7,47 km
Temps: 3h 15 m
Dificultat: MODERADA
Track de la ruta

Aquest itinerari ascendeix per l’anomenada Cresta del Gall fins el seu punt més alt, el turó del Gall. Des d’aquest punt gaudirem d’unes bones vistes de tot l’Espai Natural de la Valls de l’Anoia. Des d’aquest punt retornarem al punt de partida visitant el castell de Cabrera i la capella de Sant Salvador, dues joies que s’entenen per la seva situació geoestratègica sobre el Camí Ral. Sota el castell ja podrem veure els avencs i coves que es formen al seus peus tot canviant el paisatge de la zona.

Powered by Wikiloc

El Castell de Cabrera

El castell data de mitjan segle XI. La seva construcció està en estreta relació amb el pas del Camí Ral pel congost de Capellades, que domina des de la seva posició elevada. El conjunt original incloïa un recinte sobirà i un recinte jussà, ambdós envoltats de muralles. En resta un tram de 80 m del mur oest i uns 35 m del mur nord, amb vàries espitlleres. Sobre part del castell, al segle XVII es va alçar un nou casal per a la família propietària

Turó de Gall

El Turó del Gall és una muntanya de 583 metres que es troba entre els municipis de Mediona a l’Alt Penedès i de Cabrera d’Anoia i la Torre de Claramunt a l’Anoia. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. La serralada es coneguda com “la cresta del gall".

Capella de Sant Salvador

Església de l’antic castell de Cabrera d’origen romànic. Està documentada des de l’any 1062, quan Miró Guilabert va fer donació del castell a la comtessa Almodis. Consta d’una nau única coberta amb volta de canó reforçada amb arcs torals. El portal és format per dos arcs de punt rodó amb motllures en degradació. A l’absis es va descobrir restes de pintura gòtica (s. XIII-XIV) i les capelles laterals van ser afegides el segle XVIII.

El Puig Castellar i el poblat ibèric

Muntanya de 945 metres que nés el vuitè cim més alt de l’Anoia. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic i una de les millors vistes de gran part de la comarca. Al peu del cim del Castellar hi ha un poblat ibèric, excavat parcialment l’any 1979, que data del segle II o III aC

Consell Comarcal de l'Anoia
Rutes de l’Anoia és una secció creada arrel d’un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal  on podreu trobar indrets de la nostra comarca per recórrer i descobrir. Esperem que en pugueu gaudir molt i compartir-ho, donant testimoniatge dels tresors que tenim ben a prop. Si voleu conèixer més propostes i activitats a fer a la comarca podeu visitar anoaturisme.cat.
crossmenu