Les vinyes
A l’Anoia, la vinya és el tercer conreu en importància, després del blat i l’ordi. Actualment hi ha prop d’una vintena de cellers, la gran majoria situats en municipis de l’Anoia Sud, concretament a les poblacions de: Cabrera d’Anoia, Piera, Masquefa i Hostalets de Pierola. El vi i cava de la comarca compta amb el prestigi de reconeguts premis que posen de manifest la qualitat del producte anoienc
Ermita de Sant Pere de la Creu
Es desconeix la data de la construcció, però es té constància de la seva existència des de finals del s. X. Popularment coneguda com a cementiri vell, és exemple únic de l’arquitectura romànica en la zona i clar exemple de la transició del romànic al gòtic. Es tracta d’un edifici sobri, d’una sola nau coberta en volta i acabada amb un absis en forma de semicercle. De l’exterior en destaca els carreus de pedra, la rosassa i l’alt campanar
Can Bonastre
La masia de Can Bonastre de Santa Magdalena és esmentada per primer cop l’any 1548 en un testament atorgat per Joana Bonastre. La casa va ser refeta i ampliada durant el s. XIX i de nou modificada en la darrera restauració (2004), que l’ha convertit en un modern i luxós complex vinícola i turístic.
Compta amb un magnífic celler on s’elaboren vins de gran qualitat i alhora funciona com hotel dedicat al turisme enològic
El Puig Castellar i el poblat ibèric
Muntanya de 945 metres que nés el vuitè cim més alt de l’Anoia. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic i una de les millors vistes de gran part de la comarca. Al peu del cim del Castellar hi ha un poblat ibèric, excavat parcialment l’any 1979, que data del segle II o III aC